Πολύ συχνά, στο στάδιο εκπόνησης μιας ακαδημαϊκής εργασίας, (κυρίως πτυχιακής ή διπλωματικής), ο φοιτητής, καλείται να προβεί στην ανάλυση στατιστικών δεδομένων, στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας που υλοποιεί, προκειμένου να εξαχθούν τα επιδιωκόμενα συμπεράσματα από την διεξαγωγή της, με βάση τις ερευνητικές υποθέσεις και τα ερευνητικά ερωτήματα.
Ωστόσο, προκειμένου να εξαχθούν τα σχετικά συμπεράσματα, μέσω της στατιστικής ανάλυσης, θα πρέπει να προηγηθεί το κρίσιμο στάδιο, σχεδιασμού της στατιστικής ανάλυσης, το οποίο υπόκειται σε επιστημονικούς κανόνες και προαπαιτούμενα, προκειμένου να είναι αξιόπιστη και να μην οδηγήσει σε λάθος αποτελέσματα. Ειδικότερα, η στατιστική ανάλυση, απαιτεί βήμα βήμα σχεδιασμό, ήδη από την έναρξη της ερευνητικής διαδικασίας, έως την περαίωσή της.
Συνεπώς είναι προφανές, ότι η στατιστική ανάλυση, είναι μια σύνθετη δραστηριότητα, με σημαντικό βαθμό δυσκολίας, κυρίως γιατί μέσα σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα, ο φοιτητής καλείται να κατανοήσει σε βάθος, τον τρόπο λειτουργίας ενός στατιστικού εργαλείου και να οδηγηθεί, στην επιτυχή εφαρμογή του. Συχνά μάλιστα μια επιστημονική έρευνα, ποσοτικής ή ποιοτικής ερευνητικής μεθόδου, απαιτεί συνδυαστική χρήση αξιόπιστων στατιστικών λογισμικών για την ανάλυση των δεδομένων όπως:
- SPSS
- MS Excel
- Γλώσσα R
- Γλώσσα Python
- Minitab
- EViews κλπ.
Σκοπός μας στην UniDesk, είναι να σας παράσχουμε βοήθεια για την απαιτούμενη στατιστική ανάλυση της οποιαδήποτε εργασίας σας.
Οι συνεργάτες μας, οι οποίοι είναι έμπειροι στατιστικολόγοι και οικονομολόγοι, ειδικοί στην ανάλυση δεδομένων, θα αναλάβουν την διεξαγωγή της απαιτούμενης στατιστικής σας ανάλυσης και παράλληλα θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε σε βάθος, τα βήματα της διαδικασίας, τα επιμέρους στάδιά της κ.λπ. ώστε ακολούθως αυτά να καταγραφούν στο πλαίσιο της έρευνας, καθώς και τα συμπεράσματα στα οποία οδήγησε η στατιστική ανάλυση, σε σχέση με τις ερευνητικές σας υποθέσεις.